Kui palju omega-3 pekanipähklites?

Pekanipähklid on toitainerikkad toidud, mis annavad märkimisväärses koguses kiudaineid, tiamiini, vase ja mangaani. Kuigi need pähklid sisaldavad ka väheses koguses oomega-3 rasvhappeid, mis on rasvade komponendid toitudes, mis võivad vähendada südamehaiguste ja teatud dementsuse vormide ohtu, ei ole pekanipähklid selle toitaine hea allika.

Omega-3 rasvavõrdlused

Üks unikaalne pekanipähklid sisaldavad ainult 0,3 grammi omega-3-sid alfa-linoleenhappe kujul. See on äsja langus võrreldes soovitatava päevase tarbimisega 1,3-2,7 grammi ALA päevas iga 2000 kalorini kohta, mida sööte. Kreeka pähklid on parem variant, 2,5 grammi ALA ühe untsiga. Muud pähklid, nagu sarapuupähklid, kašupähklid, mandlid, pistaatsiapähklid ja maapähklid, ei paku ühtegi ALA-d.

Omega-3 rasva tüüp

ALA, mõnedes pähklides leitud oomega-3 rasv, ei pruugi sama palju kasu tervisele kui teised kaks tüüpi oomega-3 rasvad – eikosapentaeenhape või EPA ja dokosaheksaeenhape või DHA – sest teie keha peab Teisendada ALA-d EPA-le ja DHA-le, enne kui ta seda saab kasutada, ja see konversioon ei ole väga efektiivne.