Väikelastel laskmisega mängud

Vanemad lapsed mängivad koos lauludega keerukaid klapimismänge, kuid isegi väikelapsed saavad osaleda lihtsates tegevustes, mis hõlmavad hingeldamist. Käsipallimismängud ja -toimingud toimivad hästi grupiolukordades nagu päevahoid või kodus vanema ja lapsega. Nooremad väikelapsed võivad vajada abi piitsumisega, samal ajal kui vanemad väikelapsed püüavad kiiresti ja haaravad omaette.

Klamp arenguks

Enamik lapsevanemaid õpib oma käte puutama vanuses 9 kuud kuni 1 aasta. Tüdruku aastatel on enamik lapsi võimeline hõiskama. Mängulauad ja tegevused aitavad väikelastel veelgi arendada oma lihaste ja käsiseadete koordineerimise kontrolli. Mängud aitavad ka väikelastel õppida oma kehade rütmi ja kontrolli. Tegevused hõlmavad tihti laulutamist või tegevuste kombinatsiooni organismi kontrolli ja koordineerimise edasiarendamiseks.

Riputa rütmile

Rütmimustrite rabedamine aitab väikelastel paremini koordineerida ja kuulata oskusi. Hoidke väike trummel või hõõru oma käega lihtsat mustrit ja järgige mustrit. Alusta üle, lisades veel mõni klapp. Jätkake klapimisstruktuuri lisamist. Kui võõrastemaja mängude kuupäev on, keeruta trumli oma väikelapsele, nii et ta suudaks teistele lastele libiseva mustri trummida.

Klap ja laulda

Paljud laulud, mis sobivad väikelapse vanusegrupile, hõlmavad hoorumist. Kolm levinumat laulu on “Kui sa oled õnnelik ja tead seda,” “Bingo” ja “Patty Cake”. “Hokey Pokey” on mäng, mis hõlmab laulu peamist salme. Nende laulude tuttav muudab väikelastele lihtsamaks sobiva koha mööda. Teine võimalus on koostada oma laulud, mis hõlmavad hingeldamist või klapide lisamist teistele tuttavatele lastelauludele, mida teie laps teab. Põletada koos lihtsate väikelaste laulude ja rummide nagu “Humpty Dumpty” või “Kolm pime hiired.

Murra see alla ja ole loominguline

Kõigepealt näidake klapimise tegevust, nii et teie väikelapse saab mõista, mida ta teeb. Kui tegevus hõlmab mitut tegevust või keerukat klammerdamist, lõigake see väiksemateks sammudeks. Õpetage talle iga sammu eraldi, seejärel pane see laulu või mängu koos. Julgustage oma lapsi oma variatsioone või hingeldusi tegema. See julgustab tema kognitiivseid oskusi ja loovust lisaks füüsilise koordineerimise eelistele, mis on seotud hoorumisega.