Kuidas su partneriga tõhusalt suhelda

Pole tähtis, kui kaua te olete koos oma partneriga koos olnud, isegi väikesed argumendid muutuvad mägedeks, kui teie suhtlemisoskus on puudulik. Teie ebaefektiivsed suhtlusharjumused võivad teie partnerile põhjustada solvanguid, taganeda olukorrast või isegi emotsionaalselt kõrvale jätta, hoiatab kommunikatsiooniprofessor Preston Ni artiklis “Psühholoogia täna”, “Kas te olete nõrk kommunikaator? Kuidas parandada?” Tervislikumate suhete jaoks võite õppida mitu strateegiat, et parandada vestlust teie ja teie lähedase vahel.

Tead, mida mitte öelda

Püüdke piirata sõna “sina” kasutamist, soovitab Ni. Sageli kasutavad inimesed seda sõna, et oma partneri süüdistada või kohut mõista, isegi mitte seda mõista. Näiteks võite öelda: “Sa isegi ei kuula.” See omakorda põhjustab teie partneril kaitsva hoiaku. Parem oleks öelda: “Me peame töötama suhtlemisel” või “Ma ei arva, et olen selge”. Ni soovitab ka vältida universaalseid termineid, nagu “alati” ja “mitte kunagi”, mis tavaliselt kaasnevad liialdustena või ülemäärastena. Näiteks asendage “Ärge kunagi pese nõusid”, kui “Nõud on uuesti täidis.

Kuula

Kuigi see on oluline osa suhtlemisest, on kuulamine veidi pisut keerukas kui enamik inimesi eeldab, hoiatab psühholoog John M. Grohol “Psych Central” artiklis “Üheksa sammu paremaks kommunikatsiooniks täna”. Kui te juba keskendate sellele, mida kavatsete öelda enne seda, kui teie partner oma avalduse lõpetab, on teil oht kaotada tema sõnumi osa. Selle asemel, enne kui teete vastuse, sundige ennast kordama või ümber sõnastama, mida ta just ütles. Kui ta ütleb: “Maja muutub segaseks”, sõnastatakse see järgmisele küsimusele: “Kas sa arvad, et peame puhastama?

Ole aus

Hoolitse ausalt ennast ja oma partneriga, tuletab Groholile meelde. Näiteks võite oma partneriga nutta, kui lähete mõne joogi juurde oma õega, kui tegelik probleem on see, et te tunnete end ära või olete üksildased. Enne, kui süüdistatakse teda vastutustundetu või ebakindlast, võta hetk, et kirjutada oma tunded paberile. Nagu te kirjutate, võite avastada, et probleem, millega te ees seisate, ei ole see, mis see tundub olevat. Andke oma partnerile oma tõelised ebaturvalisused ja võite töötada nende kokku leppimisel.

Vaata mitteverbaalseid vihjeid

Nii teie keha kui ka teie partneri keha suhtlevad pidevalt, olenemata sellest, kas te räägite või mitte. Kasutage oma partneri mitteverbaalsete märkide jälgimist, et saaksite omandada selle, mida ta ei ütle, soovitab HelpGuide.org-i artiklit “Tõhus suhtlemine”. Võib-olla siis, kui ta peidab oma viha, hakkab ta mängima oma küüntega, püüdes väljendada huvi. Samuti muutuge oma keha keelele paremini teadlikuks, et sa ei saataks segatud signaale. Näiteks kui soovite sõbralikkust suhelda, veenduge, et teie keha keel on avatud – oma käed on lahti tulnud ja teie silmakontakt on püsiv ja lõdvestunud.