Kuidas küpsetada mango

Mangos pärines Kirde-Indiast, kuid hiljem levis ka teistesse Aasia, Aafrika ja Lõuna-Ameerikasse. Valikuline aretus ja hoolikas kodustamine on muutnud esialgset mango, mis oli ilmselt väike, kiuline ja raske süüa, nüüd kaubanduslikult saadaval olevasse suuresse magusatesse puuviljadesse. Mango ulatuslik levik on viinud paljude erinevate toiduvalmistamismeetodite ja kasutusviiside väljatöötamiseni. Tropical cuisines funktsioon küpsetatud mango nagu magustoit. Kogu küps mango sisaldab vaid 107 kalorit.

Kuumuta ahju 350 kraadini F.

Eemaldage nahk mango ja lõigake see pooleks. Tõmba seemne või kaevu välja.

Asetage mango, õõnespoolt ülespoole, küpsetusnõusse. Jahuta mango pooleks kergelt lubja mahlaga ja kallis.

Küpseta mango 5-10 minutit või kuni mango kergelt karamelliseeritud.

Mangot kantakse serveerimismärgile ja serveeritakse veel kuumana.