Mee ja piim nahale

Inimesed on meditsiiniliselt rohkem kui 2000 aastat kasutanud. Honey mängib üha suuremat rolli terviklikus meditsiinis, eriti selle pärast, kuidas see võib nahale kasuks olla. Värsket piima kasutatakse paljudes nahahooldustoodetes, nagu niisutavad kreemid ja seebid. Kitsepiim on eriti pikka aega kasutanud nahahoolduses. Mee ja piima kombineerimine nahahooldusega võib anda teatud eeliseid.

Ajalugu

Mõlemal piimal ja mesil on pikk ajalugu, et vähendada vananemise mõju ja hoida nahka värske ja ilusana. Egiptuse kuninganna, Cleopatra, on tuntud regulaarsetest kitsepiimast valmistatud vannidest. Honey on olnud Hiina meditsiini lahutamatu osa alates 6. sajandi B.C. Mitmed religioossed tekstid, sealhulgas Piibel ja Koraan, räägivad ka piima ja meest kui toitu, mis säilitab nii keha kui hinge.

Tähtsus

Orgaaniliste faktide kohaselt on honey kiire energiaallikaks ja on kergesti muundatud glükoosiks. Samuti aitab see seedimist säilitada keha rasva ja vähendada kaalu. Mesi tarbimine aitab vähendada vabasid radikaale, parandada immuunsüsteemi ja täiendada nahka elutähtsate toitainetega, mis hoiavad seda noorte ja tervislike näol. Piim on rikas toitainetega, mis on kasulikud nahale ja kogu kehale, sealhulgas kaltsium, kaalium, vitamiinid A ja D, fosfor ja valk. Piim võib toita ka nahka väljastpoolt, aidates niiskust säilitada.

Honey’i funktsioon

Honey peaks nahale kandma otse. Nahahoolitsuste ressursikeskuse andmetel on mett niisutav aine, mis tähendab, et see meelitab ja hoiab nahas niiskust. See ei ole mitte ainult kasulik inimestele, kellel on kuiv nahk, vaid ka need, kellel on rasvane nahk, sest see aitab säilitada naha looduslikku niiskust ilma toota ja õline kile. Honey võib vähendada kortse ja aitab nahal säilitada oma elastsust. Bastyri Natural Health Center’i sõnul on mett tõhus haavad, haavandid ja põletused. Pearühte põdevatel patsientidel, keda raviti meega, tekkis kiirem valu ja nahapõletik. Mõlema raviga patsientidel oli haavade paranemise ajal ka vähem armistumine.

Piima funktsioon

The Daily Green sõnul võib toorpiima regulaarselt joomine lahendada mitmeid nahaküsimusi. Kui te juua regulaarselt piima ja teete nahalöövet, võib teil tekkida allergiline reaktsioon ja pöörduda viivitamatult arsti poole. Orgaanilised faktid, soovitatakse kombineerida piima ja meest, et saada maksimaalset nahahoolduse kasu mõlemast. Teespoonful meest klaasi soojas piimas on hea võimalus neid kombineerida.

Hoiatus

Kuigi see pole üldine, on mõned inimesed meelega allergilised. Sümptomid võivad ulatuda nahaärritusest kuni köha ja grippi, nagu anafülaksia sümptomid. Inimesed, kellel on allergia muudele toiduainetele nagu gluteen või pähklid, võivad olla mee suhtes tundlikud. Inimesed, kellel on teatud taimede õietolmu suhtes allergia, võivad olla mee suhtes tundlikud, eriti kui mesi on toodetud mesilastest, kes koguvad õietolmu nendest konkreetsetest taimedest. Kui teil on meele allergiline reaktsioon, pöörduge koheselt arsti poole.