Kas hcg dieet töötab meestel?

1950. aastate alguses loodud inimese kooriongonadotropiini dieet on kehakaalu langetamise programm, mille puhul peate piirata oma kalorite tarbimist ja võtta hormonaalset HCG-lisa. Raamatu “HCG juhend” kohaselt toob igapäevane HCG süst ligikaudu 125 kuni 200 rahvusvahelist ühikut koos vajaliku kalorite piiranguga, mille tagajärjeks võib olla kaalulangus 1 kuni 2 naela päevas. Kuid Mayo kliiniku registreeritud dieedist Jennifer Nelson kinnitab, et ükski kvaliteetne uuring ei kinnita selle dieedi efektiivsust meestel ega naistel. Nagu iga toiduga, peate enne HCG dieedi alustamist rääkima meditsiinitöötajaga.

Kuidas HCG toit toimib

HCG toidulisandite tootjad väidavad, et HCG väikesed annused võivad vähendada söögiisu ja aitavad teil kaotada tolli puusade, reide, tuharade ja mao ümber. Lisaks sellele väidavad tootjad, et kui te võtate HCG-d, kasutab teie keha teie ladustatud rasva. Toit koosneb igapäevasest HCG süstimisest koos tõsise kalorsusega piirangutega dieediga, mille kohaselt tarbitakse vaid umbes 500 kalorit päevas. Puuduvad teaduslikud tõendid, et HCG süstid aitavad teil kaalust alla võtta. Mehed kaotavad kehakaalu piirangu tõttu tavaliselt kehakaalu. Kuid selle koguse kalorite tarbimine päevas ei ole ohutu ja võib põhjustada toitainete puudusi.

Briti uuring

1995. aastal avaldas “British Journal of Clinical Pharmacology” uuringu, milles ei leitud ühtegi teaduslikku tõendusmaterjali selle kohta, et HCG aitab teil kaalulangus, näljahäda või end paremini tunda. Lisaks leiti uuring, et HCG ei ole kliiniliselt efektiivne võimalus rasvumise raviks. Uuringus vaadeldi kaheksa kontrollitud ja 16 kontrollimatut uuringut, mille eesmärk oli hinnata eeliseid, mida HCG-d kasutatakse rasvumise raviks.

Iseloomustused

Veebisait Hcgdiet.com avaldas hulgaliselt soovitusi HCG toitumise tulemuste kohta. Nende iseloomustuste hulgas on meestest kolm. Esimene kinnitab, et ta tundis energilisemana ja ei tunne end nagu dieediga. Ta nägi tulemusi ühe nädala pärast. Teine tunnustus pärineb meeselt, kes väidab, et on kaotanud 25 naela 14 päeva jooksul. Kolmas tunnustus pärineb inimeselt, kes väidab, et selle toiduga on tegemist 30 kilogrammi kehakaalu vähenemisega, ning ta annab teada ka teiste vaevuste parandamisest, sealhulgas kõrvetisedest ja kõrgest vererõhust. Muud kui juhuslikud, põhjendamata tunnustused, kliinilised teaduslikud tõendid ei kinnita väidet, et see dieet aitab meestel kaotada kehakaalu.

Kõrvaltoimed meestel

Inimestel võib HCG dieedil esineda mõningaid kõrvaltoimeid. Selle dieediga ja meestega seotud kõige enam valdav kõrvaltoime on seotud eesnäärmega, mis võib selle dieedi tõttu suureneda. Teine HCG dieedi kõrvaltoime meestel on seotud rindade kasvuga. Rinnakahjustus on HCG süstimisest tuleneva östrogeeni taseme suurenemise tagajärg. Need kõrvaltoimed ei esine enamikul juhtudel ja peaksid pärast dieedi lõpetamist minema. Nende kõrvaltoimete tõttu peaksite sellel dieedil alati professionaalset järelevalvet teostama.