Kuidas küpsetada nigerist kooki

Nigeeria oli Briti protekraat 1901. aastal kuni iseseisvumiseni 1954. aastal, mis mõjutas paljusid Nigeeria eluviise, sealhulgas kööki. Nigeeria koogid on juurdunud inglise toiduvalmistamises ja tõepoolest Euroopa toiduvalmistamises. Need hõlmavad käsnseid kooke, šokolaadikooki ja puuviljakooke, samuti võidukoogi, mis on väga sarnane naelsterjööriga. Banaan on Nigeerias oluline põllukultuur ja seda kasutatakse Nigeeria keetmisel, nagu ka kookospähkel. See on mõistlik, et banaanikook ja kookospähkli koogid on populaarne nigeerlaste seas.

Kuumuta oma ahju 350 kraadi Fahrenheiti juurde. Või ja jahu ühe 8-tollise ringi küpsetuspann.

Kombineeri jahu, söögisoodat ja soola segamisnõusse.

Või lõigake kuubikuteks ja segage see jahu sega sõrmedega, kuni jahu ja võid sarnanevad köömnevaluga.

Segage suhkrut, kookospiimist, piima ja kookospähkli ekstrakti, et valmistada pehme taigna, mis tuleb asetada kooki pannile, mitte valada.

Küpseta kook 30 minutit või kuni see on valmis. Kook on tehtud, kui kooki keskosas asuv hambaork väljub puhtaks või mõne hambaotsakuga kleepunud purgiga. Kui toothpick väljub kookust, kui taob kleepub sellele, küpseta veel viis minutit ja proovige uuesti.

Lase kookil 10 minutit jahtuda, enne kui see eemaldatakse kooki pannilt. Kaunista see vahukoorega, külmakahjustusega või lihtsalt pulbristatud suhkruga.