Elektrolüütide tasakaaluhäired ja bulimia

Inimesed, kes põevad söömishäireid, põevad buliimia närvot, põlevad söömisharjumusi, mida sageli järgneb puhastamine, et vältida kehakaalu suurenemist ja leevendada tunde, et see on ebamugavalt täis. Puhastamine võib tähendada lahtistite või diureetikumide väärkasutamist ja enese indutseeritud oksendamist. Need meetmed häirivad keha loomuliku vedelike ja ioonide tasakaalu ning võivad aja jooksul põhjustada elektrolüütide nagu kaltsiumi, magneesiumi, kaaliumi ja fosfaadi meditsiiniliselt olulist tasakaalustamatust.

Märkamine

Bulimia närviga inimesed näivad sageli normaalset kaalu või veidi ülekaalulist, kuid nende lahtistijate või diureetikumide kuritarvitamine või sageli esilekutsutud oksendamine võivad tõsiselt häirida nende keha elektrolüütide taset. Arst, kes kahtlustab bulimia põhinevaid signaale nagu laienenud süljenäärmed, hammaste probleemid või kõhupiirkonnad iseenesest tingitud oksendamise kaudu, võib määrata erinevate elektrolüütide taseme kehas, kasutades standardset vereanalüüsi, mida nimetatakse chem-20 , Ütleb MedlinePlus, riiklike tervishoiuinstituutide veebisait. Kuid tema 2010. aasta aprilli kirjas “Toitumine kliinilises praktikas” avaldatud artiklis “Dr Jessica Setnick” hoiatab, et laboratoorsed tulemused normaalsetes piirides ei kajasta alati täpselt buliimia patsiendi tervislikku seisundit.

Hüpokaleemia

Madal kaaliumisisaldus, mida nimetatakse hüpokaleemiaks, võib tekkida siis, kui bulimiidid puhastavad lahtisteid või oksendamist. Hüpokaleemia on tõsine tervislik seisund, mis võib põhjustada ekstreemset lihasnõrkust, mis piirdub paralüüsi ja normaalse südame rütmi hävimisega. Dr Catherine Milleri ja dr Neville Goldeni sõnul avaldasid 2010. aasta aprillis “Toitumine kliinilises praktikas” artiklis laboritestid sageli buliimikutes hüpokaleemia. Dr.B.E. sõnul on isegi buliimik, kes on muidu terved, ligikaudu 7 korda tõenäolisem kui mitte-bulimicist hüpokaleemia. Wolfe töö avaldati 2001. aasta märtsis “Rahvusvahelisel ajakirjal söömishäirete kohta”.

Hüpokaltseemia

Kaltsiumi madal tase, mida nimetatakse hüpokaltseemiks, võib tekkida, kui bulimiidid puhastavad diureetikume kasutades. Kuigi raske hüpokaltseemia võib põhjustada normaalse südame rütmi hävimist, lühiajalises perspektiivis ei põhjusta kerge kuni mõõdukas hüpokaltseemia sümptomeid. Pika aja jooksul leevendab isegi kerge hüpokaltseemia luidelt kaltsiumi, mis võib lõppkokkuvõttes põhjustada osteoporoosi. Kuigi puhastamine võib põhjustada tsirkuleerivate kaltsiumioonide netokadumist kehast, võib vere tase langeda tavapärasesse vahemikku, kuna keha rikub luidest kaltsiumihoidlaid kompenseerimiseks.

Hüpokloreemia

Bulimicid kannatavad tihti kloriidioonide madalast vereplasmas, mida nimetatakse hüpokloreemiks. Sage oksendamine kahandab kloriidi taset. Dr B.E. Wolfe töö näitas, et 8,1 protsenti muidu tervislikust bulimiidist on hüpokloreemia, võrreldes vähem kui 1 protsendiga mitte-buliimikutest.

Muud elektrolüütide tasakaaluhäirete tüübid

Kõhu lahtistite kuritarvitamine vähendab magneesiumi ja fosfaatide sisaldust veres, põhjustades hüpomagneesiat ja hüpofosfateemiat. Kõik tüüpi puhastamistingimused võivad põhjustada dehüdratsiooni ja vähenenud verehulk võib ioonide sisaldus veres olla normaalne. Kuid dr Setnick hoiatab, et rehüdratsiooniga ja normaliseeritud veremahuga naasmisega võib elektrolüütide sisaldus langeda ohtlikule tasemele.