Kiire südame löögisagedus ja peapööritus

Kui teil tekib kiire või ebaregulaarne südame löögisagedus, on see lihtne paanikasse panna, eriti kui see on seotud teiste sümptomitega, nagu peapööritus. Sümptomid, mis mõjutavad südant, nõuavad arstiabi, eriti kui need juhtuvad äkki. Mitmed terviseprobleemid põhjustavad kiiret südame löögisagedust ja peapööritust. Kuigi stress ja ärevus võivad kaasa aidata nende sümptomite arendamisele, võivad need olla tõsiste, eluohtlike seisundite tunnused.

Südamepulgad

Kui südamepekslemine on südamepeksel, juhtub teie süda ebakorrapäraselt. Need ei kesta tavaliselt pikka aega, tegelikult võib südamepekslemine kesta vaid paar sekundit. Kuid selle lühikese aja jooksul võite saada peapööritus või pearinglus. Paljud seisundid põhjustavad südamepekslemist, sealhulgas kilpnäärme talitlushäireid, aneemiat ja südamehaigusi. MedlinePlus ütles, et ka kofeiini, nikotiini ja mõned retseptiravimid tarbivad. Teie südame löögisageduse häire, mida nimetatakse arütmiaks, põhjustab kiireid südamelööke ja peapööritust. Teised sümptomid on higistamine, minestamine, paleness ja valu rinnus.

Kardiomüopaatia

Südamehaigus, mida nimetatakse kardiomüopaatiaks, põhjustab ka kiiret südame löögisagedust ja peapööritustunde. Selles seisundis on süda suurendatud ja nõrgenenud, muutes elundi raskeks verd kogu keha pumbata. Teised sümptomid hõlmavad hingamisprobleeme, väsimust, kopsakas südamelööke ja jalgade või jalgade paistetust. Kardiomüopaatia põhjus ei ole alati selge, kuid teatud tingimustel võib selle arengus olla oluline roll. Võimalikud süüdlased on endised südamekahjustused, kõrge vererõhk, alkoholi kuritarvitamine, narkootikumide tarvitamine ja diabeet, ütleb Mayo kliinik.

Dehüdratsioon

Dehüdraadil võib olla märkimisväärne mõju teie kehale ja rasketel juhtudel eluohtlik. Dehüdratsioon ei toimu ainult siis, kui teil on vesi suletud. Raske kõhulahtisus ja oksendamine põhjustavad suurt vee ja toitainete kadu. Seda tüüpi dehüdratsiooni puhul on lapsed eriti ohus. Liigne higistamine ja palavik on ka muud põhjused. Kontrollimatu diabeet võib põhjustada liigset urineerimist, nagu ka teatud ravimid, nagu diureetikumid ja vererõhu ravimid, ütleb Mayo Clinic. Teised dehüdratsiooni sümptomid on intensiivne janu, suu kuivus, peavalu ja segasus.

Paanikahood

Paanikahood on ülekaalukas ja hirmutav, eriti südameataki sarnasuse tõttu. Sümptomid on erinevad, kuid mõned kõige levinumad neist hõlmavad kiiret või rasket südamelööki, iiveldust, pearinglust ja raputamist, ütleb FamilyDoctor.org. Võite ka tunda, et oled suremas. Täiendavad rünnaku tunnused on külmavärinad, higistamine, kuumahood, valu rinnus, hingamisraskused ja tunne, et see on pehme. Kui teil on mitu episoode rünnakuid, võib teie arst diagnoosida teie paanikahäire.