Kuidas süüa odra

Enamikes toidupoedes leitud pärliarst pannakse läbi pearli masina, mis poleerib väliskihi kihti, jättes õrna maitsmise, õrna teravuse. Pot – või Scotch – oder on minimaalselt poleeritud, jättes mõned välimised kliid, nuttier maitse ja närimiskummi tekstuur. Pot-oder on aga kauplustes raskem leida ja süüa veel paar minutit. Mõlemat tüüpi viljad pakuvad kiu, vitamiine ja mineraalaineid ning aitavad vähendada kolesterooli. Asendab pooreõli, mis on peaaegu igas retseptis purustatud, välja arvatud magustoidud.

Loputa oder põhjalikult tolmu ja võõrkehade eemaldamiseks.

Keetke vett kastrulis suhtega kolme ossa veest ühe osani otraga. Näiteks 1/2 tassi otra kohta kasuta 1 1/2 tassi keeva veega. Täiendava maitse jaoks kasutage vee asemel veiseliha või köögiviljapuljongit.

Lisage oder ja vähendage vett või puljongit keetmiseks. Küpsetage umbes ühe tunni jooksul või kuni oder on täielikult pehme ja kogu vesi imendub.

Maitse järgi lisage maitseaineid, nagu küüslaugu pipar, sool ja maitsetaimed.

Lisa keedetud oder supi ja hautis lisatud toitumise ja südamlik maitse ja paksendaja.