Kui palju kaloreid on salatil?

Salat nimetatakse tihti “tasuta toiduna”, kuna sellel on väga väike kogus kaloreid. Kuigi salat annab sulle süsivesikuid, valku ja rasva kaloreid, on sellel ka kõrge veesisaldus. Suures koguses vett annab lehtköögiviljad suurel hulgal oma kõhtu täidiseks, ilma et see suurendaks kalorsust.

Kaloreid kokku

Igas salatüüpis on umbes sama palju kaloreid. Ükskõik, kas eelistate punaseid lehti, rohelisi lehti, jäämägi, romiini või Bibb-salat, saad sama palju kaloreid. 3-ühikuni sellist tüüpi salat, mis moodustab 85 grammi massist, annab 10-15 üldkalorit.

Süsivesikute kalorid

Makrotoitritest annab sahharoos kõige rohkem kaloreid süsivesikutele. Iga 3-untsa salat sisaldav salat sisaldab umbes 1,1 kuni 2 grammi süsivesikuid, millest iga gramm on 4 kalorit. See võrdub 4,4 kuni 8 kalorist süsivesikutega salati voodis. 45-65 protsenti teie kaloritest peab tulema süsivesinikest, juhib tähelepanu publikatsioon “Toiduainete juhised ameeriklastele, 2010”. Näiteks 2000-kalorise dieediga tähendab, et teil on vaja süsivesikuid 900 kuni 1300 kalorit. Samas ei jõua saarte soovituseni salatile. Teie 3-untsi portsjonil on vähem kui 1 protsenti teie igapäevasest süsivesiku tarbimisest 2000-kalorise dieediga.

Valk ja kalorid

Sa saad väikese koguse valku salatist, mis moodustab osa kalorsusega sisust. Üks 3-untsi portsjon sisaldab 0,76 kuni 1,16 grammi valku. Kõigil valkudel on 4 kalorit grammides, see tähendab, et teie salati osa annab 3 kuni 4,6 kalorit valku. Ideaalis peaks valk moodustama kümnest protsendist kuni 35 protsendini teie kalorikogusest või 200-700 kalorist valku. Oma 3 untsiga salatit võetakse vähem kui 2 protsenti oma igapäevasest proteiinisisaldusest 2000-kalorise dieediga.

Rasvkalorii andmed

Kuigi kaloreid ei tohiks oluliselt kaasa aidata, on teie lemmik salatil jälgi rasvasisaldust. Sa saad 0,12-0,26 grammi rasva oma 3-untsa salatiga. Kuna rasv sisaldab 9 kalorit grammi kohta, on see rasvast vaid 1 kuni 2,3 kalorit. Kuid see on tunduvalt alla 1 protsendi teie päevase rasva soovitusest. Sa peaksid saama 20 protsenti kuni 35 protsenti oma rasvadest kalorid. Põhineb 2000 kalorit, see on 400 kuni 700 kalorit rasvast.