Kuidas süüa moghrabieh

Mogrhabieh või Liibanoni kuskuss on Liibanonis ja selle ümbruskonnas palju austatav tass. Mõõde “Magribi roog” tähendab moghrabieh nii valmis tassi kui ka tera, millega see on valmistatud. Liibanoni kuskuss on tavapärasest kuskussist suurem ja valmistatud pulgakollastest pulgadest valmistatud mannajahust. Tavaliselt valmistatakse rikkaliku kana ja sibulakanga ning serveeritakse küpsetatud kana, sibulate ja kikerhernestega.

Kana varude valmistamine

Soovi korral valmistage kana ja sibulakast ette kuni üks päev ette. Hooajatage kogu kana soola, pipra, köömne ja kaneeliga või hapukirsiga ning pruun õli rasvaste varude poti keskmise ja kõrge kuumusega sibulaga kuni ühtlaselt kuldseini umbes 10 minutit.

Cooking the Moghrabieh

Lisage piisavalt vett kana täielikuks katmiseks, pluss veel lahe lehti ja keeda kuumutades, kuni kana on täiesti keedetud või umbes tund. Eemaldage kana ja sibul ja asetage kõrvale. Lahutage lahe lehed.

Koonist eemaldage luud ja nahk ning lõigake liha suurteks tükkideks.

Keetke kuiv moghrabieh kergelt soolases vees 10 minutit, seejärel tühjendage.

Kuumutage oliiviõli keskmise ja kõrge kuumusega suures, rasvas liha pannikus, kuni see läheneb, ja seejärel lisage kuivendatud moghrabieh ja salat mitu minutit, segades sageli, et vältida kleepumist, kuni kuldne. Lisage reserveeritud kana, köömne ja kaneeli või küüslaugukastmega ning kuumuta keskmisel kuumusel, kuni kuskuss küpsetatakse korralikult umbes 15 minutit.

Lisage kanaliha, sibul ja üks keedetud kanuhaigestest, loputage hästi ja keedetage, kuni kuumutatakse umbes viis minutit. Hooajal maitsta ja serveeri kohe.