Kuidas rakendada survet keloidararmidele

Keloidid moodustuvad, kui armkoed kasvavad paranenud haavale. Need armid võivad ilmneda kuude jooksul pärast seda, kui haav on paranenud ja võib aja jooksul suureneda. Keloidiraarid reageerivad mitmesugustele raviviisidele, sealhulgas kortikosteroidide süstidele, laserravi, krüoteraapia ja silikoonlintidele või lehtedele. Arst teostab kõige tõhusama keloidiraami ravi, kuid koduloide saab ravida silikoonist toodetega, mis avaldavad survet armule. Nende toodete silikoon aitab samuti vähendada sügelust ja valu. Surve rakendamisel ei kõrvaldata enamikul juhtudel keloidi, võib see aidata vähendada ja vähem märgatavaks.

Pese silmalaugu sooja veega ja pehme seebiga. Puhastage ala puhta rätikuga või laske õhul kuivada.

Kandke silikoonleht otse üle keloid, vastavalt tootja juhistele. Enamik silikoonlehte on isekleepuv.

Kandke lehte üle keloidi 12 kuni 24 tunni jooksul vähemalt kaks kuni kolm kuud, et aidata armide kokkutõmbumist.

Peske silikoonleht ja harja igapäevaselt. Saate kasutada sama silikoonlehte, kuni see hakkab lagunema, mis võib säästa raha, kuna enamik silikoontooteid armide jaoks on kallid.