17-aastane tervislik toit

Noorukite hulgas on rasvumine alates 21. sajandi päikest tõusnud, kuid 17-aastane võib ühel viisil vähendada kehakaaluga seotud terviseriske – tasakaalustatud toitumine. Kuigi regulaarne treenimine aitab kaasa ka teismeliste üldisele tervisele, teeb toiteväärsed toitumisvalikud ja ebatervislike jookide ja toitude tarbimine miinimumini, võib teie noorukite heaolu parandada.

Suurenda köögivilju, limiisi suhkruid

Üldiselt peaks 17-aastane sööma tervete teraviljade, puuviljade, köögiviljade, madala rasvasisaldusega piimatoodete ja tailiha valkude nagu kala, oad ja linnuliha. Sellel vanuserühmal põhinev kalorikogus erineb sõltuvalt teguritest, nagu näiteks nooruki füüsilise aktiivsuse tase, kuid naistel peab olema 1800-24400 kalorit päevas, samal ajal kui meestel peaks olema 2000 kuni 3200 kalorit päevas. Teismelised peaksid samuti püüdma vähendada nende toidutarbimist, millel on suur naatriumi, suhkru ja küllastunud rasvhapete sisaldus. Lisaks tuleb teismelistele võtta vähemalt üks tund päevas, koos tervisliku toitumisega.